![]() |
Yoğurtlu mantar
Yoğurtlu mantar
MALZEME: 250 gr mantar 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kâse yoğurt Pul biber Kızartmak için sıvı yağ Yarım limon Tuz Yapılışı: Mantarlar yıkanır, yarım limon sıkılmış suda 4-5 dakika kararmamaları için bekletilir. Yoğurt bir kâsede iyice çırpılır. Servis tabağına yayılır. Sudan çıkan mantarlar kurulanır. Sıvı yağda 5-6 dakika kadar arkalı önlü kızartılır. Kızartılan mantarlar yoğurdun üzerine yerleştirilir. Tereyağı bir tavada eritilir. Pul biber, az tuz eklenir. Bu karışım mantarların üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.