ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Halil İbrahim Sofrası Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169425)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:26 AM

Halil İbrahim Sofrası Kebabı
 
Halil İbrahim Sofrası Kebabı


=MALZEMELER=



6 adet milföy hamuru

3 adet soyulmus sosis

250 gr mantar

4 dilim pastirma

100 gr taze kasar

1 adet yumurta

tuz

köftesi için:

1/2 kg kiyma

1 adet sogan

2 dilim ekmek içi

1 tatli kasigi sivi yag

tuz

köfte bahari

kekik

karabiber

püre için:

3 adet patates

1/4 paket margarin

1,5 su bardagi süt

1 çay kasigi tuz



=HAZIRLANIŞI=


Mantarlari haslayip süzelim (3-4 tanesini süs için ayirip,digerlerini küçük küpler halinde dograyalim.) Pastirmayi uzun uzun yarim cm eninde keselim.Kasari da küp küp dograyalim.

Sosisleri ince halkalar halinde dograyalim. Kasar ve mantarlari bir tabakta karabiberle birlikte harmanlayalim. Köfte için sogani rendeleyelim. Ekmek dilimlerini islatip,sikarak ilave edelim. Baharatlari ve tuzu ekleyelim.

Hepsini karistirip,sivi yag,yumurta ve kiymayi ekleyerek yoguralim.

Püre içinatatesleri soyup haslayalim. Pistikten sonra rendeleyelim. Bir kapta margarini eritelim. Rendelenmis patatesleri yagi yedirerek sütü ilave edelim. 10x10 ebadinda kare seklindeki milföy hamurun 4 kösesine birer tane sosis ve kasar koyup küçük üçgen biçiminde katlayalim.

Köfteden seftali büyüklügünde bir parça alalim. Elimizle büyük bir yuvarlak açalim. Içine pastirma,kasar ve mantari koyarak rulo seklinde saralim.

Kare seklindeki milföy hamurunun üzerine sosisleri koydugumuz köselere çapraz gelecek sekilde iki adet rulo sarilmis köfte koyalim. Iki köftenin arasina iki üç katli kasigi püre koyalim.

Bu islemi 4 yaprak milföy hamuruna da uygulayalim. Kalan hamurlari uzun ve ince seritler halinde kesin. Köftelerin üzerine kafes seklinde yerlestirelim. Kalan sosis,kasar peyniri ve mantarla süsleyelim. Üzerine yumurta sarisi sürerek 250 derecedeki firinda 35 dk pisirelim ve servis yapalim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.