![]() |
nefis levrek tarifi
nefis levrek tarifi Levrek Balığı - Malzemeler - İçindekiler
1 kg. levrek balığı 1 adet soğan 25 gr. margarin 2 adet limon 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tutam acı kırmızıbiber Zeytinyağı Karabiber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balığın içi temizlendikten sonra yüzgeçleri kesilip atın ve sonra bol su ile yıkayın. Sonra tabağa koyun. Soğanın birazı rendeleyip balığın üstüne serpiştirin. Tuzlayıp biberledikten sonra üstüne iki limon suyu gezdirilerek dökün ve çevirerek balık karışımda 1 saat kadar bekletilir. Kalan soğan, halkalar halinde ince ince doğranır ve balığı pişirmek için oval bir tavaya konur. Üzerine margarin ve zeytinyağı eklenerek tavayı orta ateşe oturtun. Soğanlar kavrulunca levreği bekletildiği karışımdan çıkarıp soğanların üstüne oturtun. Karışımdan da gereği kadar dökülüp bir kaşık ılık suda eritilmiş salça katıldıktan sonra tavanın ağzını kapatın ve balığı kısık ateşte pişmeye bırakın. Tava ateşten indirilmeden 5 dakika önce kırmızı biber serpilir. Sonra servis yapılır.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.