Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 12:34 AM |
zeytinyağlı yaprak sarması
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytinyağı
7 Adet soğan
1 Adet limon
1 Çorba kaşığı çam fıstığı
1 Avuç kuru nane
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı yeni bahar
1 Çay kaşığı şeker
Yarım kg asma yaprağı
Tuz
Hazırlanışı - Asma yapraklarının tuzunu alabilmek için 30 dakika tuzlu suda bekletin.
- Soğanı rendeledikten sonra fıstık ve zeytinyağı ile kavurun.
- Pirinci de ekleyip birkaç kere çevirin.
- 2 su bardağı sıcak su koyup orta ateşte suyunu çekene dek pişirin.
- Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirin.
- Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker, limon suyu ve tuzu koyarak karıştırın.
- Daha sonra zeytinyağlı dolma içini yapraklara koyup sıkı sıkı sarın.
- Bir tencerenin en alt kısmına bir miktar havuç ve soğan doğrayın.
- Havuç ve soğanların üzerine birkaç asma yaprağı dizin.
- Hazırlamış olduğunuz dolmaları sıra sıra dizin.
- Yağ, su, tuz ve şeker ilave edip, en üst kısmına biraz yaprak koyun.
- Orta hararetli ateşte 40 dakika pişirin.
|