Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 12:38 AM |
revani
- 4 yumurta
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı yoğurt
- 5 çay bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 bardak ceviz içi
- Şerbeti: 3 su bardağı şeker+ 3 su bardağı su
Hazırlanması:[*]Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın ve kek kıvamında bir hamur elde edin.[*]Karışımı yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine yayıp 175C'de üzeri iyice kızarana kadar pişirin.[*]Şerbeti için su ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan almadan 1-2 damla limon suyu ekleyin.[*]Tepsiyi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Ilık şerbeti de revaninin üzerine gezdirin. En son hindistan cevizi ile süsleyin
|