![]() |
Portakal Reçeli
Malzemeler:
.1 kilo portakal .6 su bardağı tozşeker .2buçuk su bardağı su .2 kaşık limon suyu Yapılışı:[*]Portakalların kabuklarını beyaz kısmına gelmeden rendenin kalın yerinden rendeleyin. [*]Kabukları üstünü kaplayacak kadar suda kaynatıp suyunu değiştirerek birkaç kez kaynatın.[*]Portakalların beyaz kabuklarını soyup dilimlere ayırın. Zarlarını bıçakla veya elinizle ayırabildiğiniz kadar ayırın.[*]Şekeri vu suyu geniş bir tencerede koyu bir şurup olana kadar kaynatın.[*]Parçalara ayırdığınız portakallarıda ilave edip kıvamlı bir hal alıncaya kadar orta kısık ateşte kaynatmaya devam edin.[*]Reçelden bir damla tabağa damlattığınızda dağılmadan duruyorsa reçelinizin kıvamı olmuş demektir. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın. [*]Soğuduktan sonra kavanoza doldurun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.