![]() |
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Malzemeler:
.5-6 adet enginar.3 adet patates.2 adet havuç.1 küçük konserve bezelye veya 250gr. taze bezelye.10-12 adet arpacık soğan.1 çay bardağı zeytinyağı.1 silme çorba kaşığı tuz.1 adet limon.yarım demet dereotu.1 tatlı kaşığı tozşeker.1 yemek kaşığı un Yapılışı:[*]Enginarları temizleyip yıkayın ve unlu limonlu suda beletin.[*]Soğan ve patatesleri soyup havuçları kazıyın. Patates ve havuçları küp küp doğrayın.[*]Soğanı yemeklik doğrayı zeytinyağında soteleyin.[*]Sırasıyla patates, havuç ve bezelyeyi ekleyin.[*]Şeker ve tuzu koyup biraz daha soteledikten sonra altını kapatın.[*]enginarları yayvan bir tencereye dizin. Ortalarına hazırladığınız karışımdan doldurun.[*]Üzerlerini aşmayacak şekilde su ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Tenceresinde soğutup servis tabağına aktarın. [*]Arzuya göre kıyılmış sereotu serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.