ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Barbun Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169234)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:58 AM

Barbun Tava
 
Kılçığı kolay ayıklanabilen beyaz etli bir balık olan barbun kırmızı rengiyle dikkat çekiyor. Pişerken verdiği deniz kokusu ilk anda farklı gelebilir fakat yinede lezzetli bir balık.

Malzemeler:
.1 kilo banbun balığı
.1/2 ile 1 su bardağı arası mısır unu
.tuz
.3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:[*]Balıkları kuyruklarından tutarak bıçakla (balığın etini parçalamamak için bıçağı dik tutun) pullarını sıyırıp alın. [*]Kafalarını kopartarak karın kısmındaki organları iyice temizleyin. [*]Ayıklanması bitince ince akan suyun altında tüm kanlar ve parçalar gidene kadar alt kısmını iyice yıkayın. [*]Süzdürüp mısır ununa bulayarak 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilmiş yapışmaz tavaya istavrit ve hamside olduğu gibi çiçek şeklinde dizerek kızartın. [*]Düz bir kapak yardımıyla diğer tarafınıda çevirerek kızartıp sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.