![]() |
Barbun Tava
Kılçığı kolay ayıklanabilen beyaz etli bir balık olan barbun kırmızı rengiyle dikkat çekiyor. Pişerken verdiği deniz kokusu ilk anda farklı gelebilir fakat yinede lezzetli bir balık.
Malzemeler: .1 kilo banbun balığı .1/2 ile 1 su bardağı arası mısır unu .tuz .3-4 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı:[*]Balıkları kuyruklarından tutarak bıçakla (balığın etini parçalamamak için bıçağı dik tutun) pullarını sıyırıp alın. [*]Kafalarını kopartarak karın kısmındaki organları iyice temizleyin. [*]Ayıklanması bitince ince akan suyun altında tüm kanlar ve parçalar gidene kadar alt kısmını iyice yıkayın. [*]Süzdürüp mısır ununa bulayarak 2 yemek kaşığı kadar sıvıyağ gezdirilmiş yapışmaz tavaya istavrit ve hamside olduğu gibi çiçek şeklinde dizerek kızartın. [*]Düz bir kapak yardımıyla diğer tarafınıda çevirerek kızartıp sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.