![]() |
Şam Tatlısı Tarifi
Malzemeler
İrmik 1000 g ŞURUP: Su 1 litre, Toz şeker 2000 g, Limon 1/2 adet Süt 1 litre Şeker 500 g Sıvı yağ 250 g Çekilmiş Antep fıstığı 250 g Un 150 g Hindistan cevizi 25 g Tarif Bilgileri Kategori: Tatlı Tarifleri Puanı: 4 Tarifi Yazdır Yapılışı 1- Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur. 2- Daha önceden yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır. Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür. 3- Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190°C’lik fırında 50-60 dakika pişirilir. 4- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir. ŞURUP: 1- Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynatılır. Şekerin iyice erimesi için ara sıra karıştırılır. 2- Karışım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır. Kaynama sırasında tencere kenarında şekerlenme olmaması için tencerenin kenarları ıslak bir fırçayla silinir. 3- 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.