ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Şam Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169209)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 01:02 AM

Şam Tatlısı Tarifi
 
Malzemeler


İrmik 1000 g

ŞURUP: Su 1 litre, Toz şeker 2000 g, Limon 1/2 adet

Süt 1 litre

Şeker 500 g

Sıvı yağ 250 g

Çekilmiş Antep fıstığı 250 g

Un 150 g

Hindistan cevizi 25 g

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


1- Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur.


2- Daha önceden yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır. Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür.


3- Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190°C’lik fırında 50-60 dakika pişirilir.


4- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir.


ŞURUP: 1- Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynatılır. Şekerin iyice erimesi için ara sıra karıştırılır.


2- Karışım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır. Kaynama sırasında tencere kenarında şekerlenme olmaması için tencerenin kenarları ıslak bir fırçayla silinir.


3- 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.