![]() |
Portakallı Tart ve Ayva tatlısı
Tartı haftalık toplantı günümüz için yapmıştım..O gün ne yapacağıma bir türlü karar verememiştim..Hem pratik,hem lezzetli bir şeyler yapmanın endişesindeydim..Aniden fikrim geldi ve doğaçlama olarak bu tart ortaya çıktı..Hem yapımı çok basit,hemde lezzetli olmuştu..Hemen bitmeside beni çok mutlu etti..))Önümüzdeki haftada diğer arkadaşıma yine farklı bir pasta yapacağım..İnşallah o zamana kadar da yine fikrim gelir..))İyi haftalar diliyorum arkadaşlar..!!! http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çok şükür bizde sonunda ayva tatlısı yapabildik..)) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 120 gr şeker 100 gr oda sıcaklığında tereyağ 3 yumurta 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu minicik tuz 1 portakal kabuğu rendesi 3 yemek kaşığı fındık kırığı 120 gr un 40 gr nişasta Üzeri için 100 gr çikolata (benmaride eritilmiş) 1 adet dilimlenmiş portakal 2 adet portakalın suyu 1 paket tart jöle 2 yemek kaşığı şeker http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı *Yağ,şeker,tuz,vanilya,portaka l kabuğu rendesi iyice çırpılır. *Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır. *Fındık kırıkları eklenip çırpılır. *Elenmiş un ve nişasta eklenip çırpılır ve yağlanmış tart kalıbına dökülür. *175 c deki sıcak fırında yaklaşık 25-30 dk pişirilir. *Piştikten sonra ılıtılıp servis tabağına çevrilir. Üzeri *Eritilmiş çikolata tartın üzerine yayılıp donması beklenir. *Portakal dilimleri dizilir.(dilediğiniz şekilde) *Tart jöle bir kaba boşaltılıp 2,5 çay bardağı portakal suyu ve 2 yemek kaşığı şeker eklenip pişirilir. *Portakalların üzerini kaplayacak şekilde dökülür..(tartın yüzeyini olduğu gibi kaplayacak.) *Donduktan sonrada dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz. Bu seferki tartı tamamiyle doğaçlama olarak yapıp arkadaşımın toplantısına götürmüştüm..Çok sevildi ve değişik olduğu ifade edildi..Dileyen arkadaşlara önerebilirim..Hafif ve lezzetliydi bencede..)) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.