![]() |
Galeta unlu poğaça Tarifi
Malzemeler:
1 paket tereyağı /margarin, oda sıcaklığında 2 yumurta, 1 tanesinin akını ayırın 2 yemek kaşığı yoğurt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat aldığı kadar un iç malzemesi: 5-6 patates 1tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 6-7 dal maydanoz arzuya göre beyaz peynir üzerine: 3 yemek kaşığı galeta unu yumurta akı Hazırlanması: Patatesleri haşlayıp soyun. Hepsini ezdikten sonra diğer iç malzemelerle karıştırın. Hamur malzemelerini yoğurup kulap memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda düzeltin, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin. Kapattığın tarafı alta gelecek şekilde tutun, önce üzerine fırçayla yumurta akı sürün, galeta ununa batırın ve yağlanmamış tepsiye dizin. 190C`de üzeri pembeleşene kadar pişirin. (üzeri kızarmıyor ancak pembeleşip kuruyunca piştiğini anlıyorsunuz.) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.