![]() |
çökelek böreği ( kahramanmaraş )
MALZEME:
Un 4 su bardağı Su 4/5 su bardağı Kabartma tozu 1/2 çorba kaşığı Tuz Yumurta 1 adet Yoğurt 3 çorba kaşığı Soğan 250 gr. Çökelek 500 gr. Maydanoz 1/2 bağ Kırmızı pulbiber 2 çay kaşığı Katı yağ 2 çorba kaşığı Zeytinyağı 1 su bardağı YAPILIŞI: Soğanları ve maydanozları ince ince kıyın. Katı yağı tavada eritin. Yağ kızınca soğanları içinde pembe4leşinceye kadar kavurun. Pul biberi katıp, karıştırarak ateşten alın. Çökeleği ve maydanozu ekleyin, soğanlarla karıştırarak harcı tamamlayın. Un ile kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz biçiminde açıp, yumurtayı, yoğurdu ve suyu koyun. Parmak uçlarınızla suyu una yedirerek yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 30 parçaya ayırın, yuvarlayarak topak yapın. Topakları birer birer önünüze alıp, unlanmış tezgahta merdane ile 15 cm. çapında açın. Hamurların birer yarısına harcı bölüştürün. Hamurun öteki yarısını üzerine kapatıp, açılmaması için kenarlarına bastırın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Hazırladığınız gözlemeleri tavaya yerleştirip, her iki yanı da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkarın. Bütün börekleri böylece kızartıp bir tabağa aktararak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.