![]() |
Cevizli kete ( erzurum ) tarifi
MALZEME:
Süt 2 su bardağı Ceviz içi 1 su bardağı Toz şeker 1 tatlı kaşığı Toz bira mayası 1 çorba kaşığı Tuz 2 çay kaşığı Tereyağı 2 kahve fincanı Zeytinyağı 3 çorba kaşığı Un Aldığı kadar YAPILIŞI: Bira mayasını ılık sütle karıştırın. 1 tatlı kaşığı toz şekeri de ekledikten sonra mayalanması için bir süre bekletin. Mayalandıktan sonra tuz ve un ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine ıslak bir bez örterek oda ısısında yaklaşık bir saat bekletin. Hamuru eşit büyüklükte 15 parçaya bölerek her parçayı düzgün toplar halinde yuvarlayın. Her toptan bir yufka açın. Yufkaları eritilmiş tereyağı ve zeytin yağı karışımıyla yağlayıp, içlerine ceviz içini serpiştirin. Yufkaları rulo yapın. Bir ucundan başlayarak daire biçiminde yuvarlayıp gül şeklini verin. Hafif yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. ayranla birlikte sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.