![]() |
Çikolatalı Bisküvi (6 kişilik) Tarifi
MALZEMELER
1.5 Su Bardağı Un 175 gr. Margarin 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri 2 Yumurta Sarısı 1 Çay Kaşığı Vanilya 2 Çorba Kaşığı Kakao HAZIRLANIŞI Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın. Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin. Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırın*dan alıp soğuduktan sonra servis yapın. Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.