![]() |
KESTANE ŞEKERİ - KESTANE ŞEKERİ Tarifi
KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler : ½ Kg Kestane 350 gr Tozşeker 2 tatlı kaşığı Vanilya Su Hazırlanışı : Kestanelerin dış kabukları soyulur. İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır. Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur. Şeker tencereye konur. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir. Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir. Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir. Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir. Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.