![]() |
Ramazan Yemekleri - Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Asma yaprağı 150 gr Pirinç 1 1/2 su bardağı
Zeytinyağı 1/2 su bardağı Su 2 1/2 su bardağı Soğan 5 adet Çam fıstığı 1 yemek kaşığı Kuş üzümü 2 yemek kaşığı Kuru nane 1 yemek kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Limon suyu 2 yemek kaşığı Limon 1 adet Maydanoz 1/2 demet Dere otu 1/2 demet Şeker 1 tatlı kaşığı Tuz YAPILIŞI: 1 Bir tencereye su konur, kaynatılır, yapraklar bu suya atılır, 4 - 5 dakika yaprakların rengi değişinceye kadar haşlanır, delikli kepçe ile sudan çıkarılır 2 Bir tencereye ince doğranmış soğan, yağ, fıstık birlikte konur, kapatılır, ara sıra karıştırılarak öldürülür 3 Yıkanmış, süzülmüş pirinç eklenir, birkaç kez karıştırılır, tuz, şeker ve bir su bardağından biraz fazla su ve kuş üzümü konur, kapatılır, suyunu çekinceye kadar pişirilir 4 Ayıklanmış, yıkanmış, ince kıyılmış maydanoz ve dere otu, nane, kara biber limon suyu da eklenir, karıştırılır ve soğuyuncaya kadar dinlendirilir 5 Bu içten gerekli miktar yaprağa konur, uçları kapatılarak sarılır 6 Yayvan bir tencerenin dibine yapraklar konur, dolmalar dizilir, zeytin yağı gezdirilir Üzerine ateşe dayanıklı bir tabak konarak, kalan sıcak su eklenir, kapak kapatılır ve pişirilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.