![]() |
Ramazan Yemekleri - Bulgur Pilavı
MALZEME:
Bulgur 2 su bardağı Su 2 1/2 su bardağı Tereyağı 5 yemek kaşığı Soğan 2 adet Domates 2 adet Kıyma 150 gr Taze sivri biber 4 adet Tuz YAPILIŞI: 1 İnce kıyılmış soğan yağda kavrulur, içine kıyma konur, birlikte karıştırılır Daha sonra ince kıyılmış ya da rendelenmiş domates, ince kıyılmış taze biber, tuz ve su konur, kaynatılır 2 Yıkanıp, süzülmüş bulgur katılır, karıştırılır, kaynayınca ateş kısılır, hafif ateşte suyunu çekinceye kadar tutulur Sıcak servis yapılır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.