![]() |
Et ve Tavuk Yemekleri - Mantarli tavuk sarma
Malzemeler
4 adet kemiksiz tavuk gögsü 100 gr konserve mantar 100 gr kaşar peyniri 1/2 demet maydonoz 3 diş sarmısak 1 su bardağı galeta unu tuz.karabiber sıvı yağ hazırlanışı tavuk gögüslerini tam olarak ikiye ayırmadan ortasından enine kesin. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları ince.kaşar peynirini küçük küp şeklinde doğrayın. Galeta ununu.maydonoz ve sarmısağı robotta iyice çekin.geniş bir tabağa alın. Tavukların içini mantar ve kaşar peyniri ile doldurun. Yan kenarlarını hafifce kapatıp.rulo şeklinde sarın. Mantarlı tavuk sarmaları galeta unlu karışıma bulayın. Tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırın.tavukların iki tarafı da altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Mantarlı tavuk sarmayı yanında istediğiniz bir garnitür ile servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.