| Prof. Dr. Sinsi |
06-26-2012 03:01 AM |
Kremalı sütlaç...
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
MALZEMELER:- 1 kg süt
- 2 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 200 gr krema
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:[*]Pirinci yıkayıp tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin, pirinçler uzayıp yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse su ilave edin. Ama tencerede pişme işlemi sonrası nerdeyse hiç su kalmamalı.[*]Pişen pirinçlerin üzerine sütü ve şekeri alın, kaynatın.[*]Nişastayı bir kasede üzerinİ geçecek kadar suyla eritin ve kaynayan süte katın, 2-3 dakika kaynatın.[*]Kremayı da ilave edin yine 2-3 dakika kaynatın ve tencereyi ocaktan alın.[*]Vanilya katıp karıştırın ve kaselere pay edin. Soğutup servis edin.Not: Kaynatırken çok harlı ateş kullanmayın ki sütlacınız çok koyulaşmasın.
|