![]() |
Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi
Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi
Malzemeler: - 2 bardak Kuru Fasulye (iri cins) - 3 adet Kuru Soğan - 5-6 diş Sarımsak - 2 adet Domates - 2 tane Havuç - 1 demet Maydanoz - 1 bardak Zeytinyağ - 2 Kesme Şeker - yeterince Tuz Yapılışı: Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır. Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır. Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur. Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur. Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tavadaki malzemenin üzerine konulur. Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur. İyice pişirilir. Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır. Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.