![]() |
Hanım Göbeği Tarifi ve Yapılışı
Malzemeler
250 Gr un ( 8 çorba kaşığı ) 1.5 su bardağı su 50 gr. Margarin 3 Adet yumurta ½ paket kabartma tozu Şerbet İçin 750 gr. Şeker Limon Vanilya Yapılışı Şerbet hazırlayarak soğumaya bırakın. Bir tencereye 1.5 bardak su ile 50 gr margarin koyup kaynatın. İçine 250 gr. un ilave edilip karıştırın. Hamurun kıvamı sert olacak şekilde içinde su kalmayana kadar un koyun ve ocaktan alın. Hamuru başka bir kaba alıp ele alınacak kadar soğuyunca, yumurtaları tek tek yedirerek yoğurun. Büyük bir tencereye bol yağ konulur. Avuç içinde yuvarlak şekil verip ortasına parmak bastırılıp soğuk yağa atılır. (Önemli ! her defasında yağı soğutup hamurları sonra içine atın). Ocağa konularak kızarması sağlanır. Kızaran hamurlar soğuk şerbete atılır bir müddet sonra alınarak servis tabağında servise sunulur. Arzu ederseniz üzerine tarçın dökebilirsiniz..Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.