![]() |
Susamlı Tavuk, Haşlama Pilav
SUSAMLI TAVUK
Malzemeler: -1 adet Tavuk Göğsü -2 adet Yumurta Akı -1 çorba kaşığı Susam -Kızartmak için Mısırözü Yağı -1 çay kaşığı Tuz Yapılışı: Tavuk etlerini uzun şeritler halinde kesin.Bir kasede yumurta akını ve tuzu çırptıktan sonra tavuk etlerini bu karışıma bulayın. Etlerin üzerine bolca susam serpin. Tavada yağı kızdırdıktan sonra tavukları iyice kızartın. Yanında yeşil salatayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun. HAŞLAMA PİLAV Malzemeler: -1 su bardağı Pirinç -4 su bardağı Su -1 çorba kaşığı Zeytinyağ -1 çorba kaşığı Limon Suyu -1 çay kaşığı Tuz, Yapılışı: Pirinçleri yıkayıp süzün. Suyu kaynattıktan sonra içine zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edip pirinçleri haşlayın. Süzdükten sonra kaselere koyarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.