ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   visneli ekmek tatlısı , tepsi köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168327)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 03:29 AM

visneli ekmek tatlısı , tepsi köftesi
 
VİŞNELİ EKMEK TATLISI


Malzemeler:
-8 dilim Tost Ekmeği
-2 su bardağı dondurulmuş Vişne
-2 su bardağı Şeker
-3 çorba kaşığı Kaymak
-3 su bardağı Su Yapılışı:
Vişneleri dondurucudan çıkartıp 30 dk. kadar beklettikten sonra çıkan vişne suyunu süzüp vişneleri tencereye alın. Vişnelerin üzerine suyu ve şekeri ekleyip bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini tepsiye dizip hafifçe kızartın. Ekmeklerin üzerine vişneleri ve vişne suyunun bir kısmını dökün. Diğer ekmekleri üzerine yerleştirin.Kalan vişneleri ve vişne suyunu da ekmeklerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini folyoyla kapatıp ekmeklerin vişne tadını iyice çekmesini için bekleyin. Vişneli ekmek tatlısını soğuttuktan sora üzerine kaymak koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
TEPSİ KÖFTESİ

Malzemeler:
-Yarım kg. Dana Kıyma
-3 adet Domates
-1 adet Soğan
-2 demet Maydanoz
-4 diş Sarımsak
-3 çorba kaşığı Sirke
-1 çorba kaşığı Şeker
-1 çorba kaşığı Zeytin yağ
-4 çorba kaşığı ***** Rendesi
-2 dilim Ekmek
-1 adet Yumurta Akı
-2 tatlı kaşığı Kekik
-Tuz ve Karabiber Yapılışı:
Bir tavada ince ince doğranmış soğanları, domatesleri, dövülmüş sarımsakları, sirkeyi, toz şekeri, tuzu ve karabiberi 5 dk. kadar kaynatın. Bu karışımı kaşıkla ezin ve ikiye ayırın. Kıymayı, yumurta akını, peynir rendesini, tuzu,karabiberi, ince ince kıyılmış maydanozları ufalanmış ekmekleri, domatesli sosun yarısını karıştırıp köfte haline getirin. Fırın tepsisine irice yapmış olduğunuz köfteleri dizin. Üzerlerine yarsını ayırdığınız domatesli sosu dökün. En üst kata da rendelenmiş ***** peynirleri serpin. Tepsi köftesini fırında 45 dk. kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.