![]() |
kıymalı tatar böregi , pekmez peltesi
KIYMALI TATAR BÖREĞİ
Malzemeler: -2 su bardağı Un -1 adet Yumurta -1 çay bardağı Su -1 çay kaşığı Tuz İçi için; -5 çorba kaşığı Kıyma -1 adet Soğan -1 çorba kaşığı Maydanoz -Tuz ve Karabiber Üzeri için; -1 kase Yoğurt -2 diş Sarımsak -1 çorba kaşığı Tereyağ -1 çay kaşığı Kırmızıbiber Yapılışı: Bir kapta unu,suyu ve tuzu karıştırıp yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru 30 dk. kadar dinlendirdikten sonra 2 mm. kalınlığında açın. Üç parmak eninde uzun şeritler halinde kesin.Daha sonra 4-5 cm. eninde küçük küçük kareler oluşturacak şekilde kesin.İçi için soğanı, kıymayla birlikte kavurup baharatları ve ince kıyılmış maydanozları karıştırın.küçük hamurların ortasına bu içten fındık büyüklüğünde koyup hamurları üçgen şeklinde kapatın. Bir tencereye altı bardak su koyup bir yemek kaşığı tuz ve yağı ilave edin. Su kaynadığında hamurları içine atıp 15 dk. kadar pişirin. Pişen hamurları kevgirle süzdükten sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda yaktığınız biberi döküp servis yapın. Afiyet olsun. PEKMEZ PELTESİ Malzemeler: -1 su bardağı Un -Yarım su bardağı Pekmez -1 su bardağı Su -1 çay bardağı Ceviz Yapılışı: Unu pekmezle iyice karıştırın. Bir su bardağı suyla muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp ceviz krokanla veya sadece cevizle birlikte servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.