ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Peynirli Çıtır Börekler ve Kestaneli Toplar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168117)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:04 AM

Peynirli Çıtır Börekler ve Kestaneli Toplar
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Peynirli Çıtır Börekler:

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 100gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • üzerine çörek otu
içi:
  • peynir + maydonozlu iç
  • peynir + çörek otlu iç
  • veya kıymalı iç
Hazırlanması:
[*]Tereyağını eritin. Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın. Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin. (bir kenarı yaklaşık 25-30cm)[*]Bu kareyi dörde kesin. Dört küçük kareniz olsun. Ortalarına peynirli içten koyup bohça gibi kapatın. Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.[*]Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Peynirli Çıtır Börekler:

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 100gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • üzerine çörek otu
içi:
  • peynir + maydonozlu iç
  • peynir + çörek otlu iç
  • veya kıymalı iç
Hazırlanması:
[*]Tereyağını eritin. Her bir yufkaların üzerini yumurta fırçasıyla damlatmak suretiyle yağlayın. Karşıklıklı kenarları yağlayıp katlamak suretiyle bir kare elde edin. (bir kenarı yaklaşık 25-30cm)[*]Bu kareyi dörde kesin. Dört küçük kareniz olsun. Ortalarına peynirli içten koyup bohça gibi kapatın. Katladığınız kısmı alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.[*]Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kestaneli Toplar:
Hindistan cevizli toplar tarifinin yorumlarında Zeynep'in verdiği tarifi biraz değiştirerek uyguladım.

Malzemeler:
  • 2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi, toz haline getirilmiş
  • 1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
  • 1 portakalın suyu
  • 10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
  • 1 avuç ceviz içi, dövülmüş
  • yarım çay bardağı süt
üzeri için:
  • eritilmiş çikolata
  • antep fıstığı / hindistan cevizi
Hazırlanması:
[*]Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin.[*]Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.