ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Milföylü Çikolata Soslu Armut Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=168057)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 04:14 AM

Milföylü Çikolata Soslu Armut Tatlısı
 
Milföylü Çikolata Soslu Armut Tatlısı
Milföylü Çikolata Soslu Armut Tatlısı Tarifi - Milföylü Çikolata Soslu Armut Tatlısının Yapılışı


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler:

4 adet armut
4 kare milföy hamuru
1 parça tereyağ
4 tatlı kaşığı toz şeker (esmer şeker)
1 yumurta sarısı

1 paket hazır çikolata sosu
Yarım litre süt

Yapılışı:

Önce hazır çikolata sosunu paketin üzerinde yazdığı gibi sütle pişirelim.

Armutları yıkayıp kurulayalım. Milföy hamurunu çözdürüp, hamurları armutları kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar incelterek (~ 2 mm.) merdane ile açalım.

Her hamurun ortasına 1 armut koyduktan sonra hamurun uçlarını armudun tepesine doğru kaldırıp kürdanlarla tutturalım. Isterseniz tepside pişerken ve servis yaparken düzgün dursun diye armutların dibini hamuru sarmadan biraz kesip duzeltebilirsiniz.

Hamurun her tarafına fırçayla yumurta sarısı sürüp, üzerine birer tatlı kaşığı toz şeker serpelim.
En üste ise 4 eşit parçaya böldüğümüz tereyağını koyalım. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında hamurlar kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.

Çikolata sos veya dondurma ile ılıkken servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.