![]() |
Bohça Tatlısı
Bohça Tatlısı
Bohça Tatlısı Tarifi - Bohça Tatlısı Nasıl Yapılır - Bohça Tatlısı Malzemeleri Bohça Tatlısı MALZEMELER (8-10 kişilik) • 1 adet yumurta • 2 çorba kaşığı yoğurt • 1/2 paket margarin veya tereyağı • 1/2 paket kabartma tozu • 2,5 su bardağı un Şerbeti İçin: 3 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 1/2 tatlı kaşığı limon suyu • 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz • 1 tadı kaşığı tarçın HAZIRLANIŞI • Hamur yogrulacak kaba, eritilip soğutulan margarin, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ekleyip çırpma teli ile karıştırılır. Elenmiş un eklenip hamur yoğrulur. • Hamur merdane yardımıyla 0,4 mm kalınlığında açılarak 10 cm. kalınlığında kareler halinde kesilir. Karelerin ortasına 1 kaşık iri dövülmüş ceviz ve tarçın koyulup köşeleri mantı gibi üstte toplanarak birleştirilir. • Hamurlar margarinle yağlanmış tepsiye dizilip 180° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınır alınmaz üzerlerine önceden hazırlanıp soğutulan şerbet gezdirilir. Şerbetin Hazırlanması: Su, toz şeker ve limon suyu orta hararetli ateşte 8-10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.