![]() |
Şeftali Köftesi - Şeftali Köftesi Tarifi
Şeftali Köftesi - Şeftali Köftesi Hazırlanışı
Malzemeler : (4 kişi için) 1 Kg orta yağlı Koyun Kıyması 1 dilim Bayat Ekmek 2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan 1 Kuzu Ciğeri Gömleği ½ demet Maydanoz Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikserde olabilir). Tuz ve karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı baharatta ekleyebilirsiniz. Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 6 cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek parçasına 1½ ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak şeftali şeklinde bohçalar yapın. Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde dizin. Ateşte yada fırında kurutmadan pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.