![]() |
Yanardağ Kek - Yanardağ Kek Tarifi
Yanardağ Kek - Yanardağ Kek Hazırlanışı
Malzemeler: Kek: 1 poşet Dr. Oetker Şoko Kek Karışımı 4 yumurta 175 g margarin 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı fındık kırığı Sos: 1 poşet Dr. Oetker Meyveli Sos 2 çay bardağı su Hazırlanışı: Kek: Şoko kek karışımını yumurta, margarin ve süt ile 3-4 dakika çırpın. 28 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 40-50 dakika Soğutup kalıptan çıkartın. Kekin kenarlarından 2 cm keserek çıkartın. Çıkan kekleri ufalayın ve fındık kırığı ile karıştırın. Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ve soğutun. Fırça yardımı ile kekin üzerine bir miktar sürün. Ufalanmış kek ve fındıktan oluşan karışımı kekin üzerine tepeleme serpin. Kalan sosu üzerine dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.