![]() |
Kayısı Güneşleri - Kayısı Güneşleri Tarifi
Kayısı Güneşleri - Kayısı Güneşleri Hazırlanışı
Malzemeler: Hamur: 1 yumurta akı 1 yumurta 100 g margarin 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 2,5-3 su bardağı un 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu 1 yumurta sarısı Yarım çay bardağı yaprak badem Dolgu: Yarım su bardağı kayısı marmelatı Hazırlanışı: Hamur: 1 yumurta akı, 1 yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. 2-3 mm kalınlığında açıp yuvarlak çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Bu yuvarlakların yarısının ortalarını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Halka şeklindeki (ortaları kesilmiş) kurabiyelerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp badem serpin. Bütün hamurları fırın tepsisine dizin ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Dolgu: Soğuduktan sonra yuvarlak kurabiyelere kayısı marmelatı sürün ve üzerlerine halka kurabiyeleri kapatın. Kurabiyelerin ortalarını kalan marmelat ile doldurun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.