![]() |
Çikolata Hazinesi - Çikolata Hazinesi Tarifi
Çikolata Hazinesi - Çikolata Hazinesi Hazırlanışı
Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr. Oetker Pandispanya Un 3 yumurta 9-10 yemek kaşığı su 1 su bardağı kavrulmuş ve öğütülmüş fındık Dolgu: 1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti 1 su bardağı soğuk süt Kaplama: 1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması 1,5 su bardağı soğuk süt 1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos 2,5 çay bardağı süt 40 g çikolata rendesi Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Fındık kırığını da ilave edip iyice karıştırın ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup enlemesine ikiye kesin. Dolgu: Bıçak yardımı ile üst patın ortasından 14 cm çapında bir yuvarlak çıkartın. Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışımı pastanın alt patının üzerine sürün. İkinci patı kapatın. Kaplama: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın. 1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın. Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin. İyice soğutup ayırdığınız pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün. Çikolata rendesi ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.