ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kestaneli Pilav - Kestaneli Pilav Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167755)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 03:00 PM

Kestaneli Pilav - Kestaneli Pilav Tarifi
 
Kestaneli Pilav - Kestaneli Pilav Hazırlanışı

Malzemeler : (6 kişi için)

2 su bardağı Pirinç
250 gr Kestane
4 su bardağı Tavuk yada Et Suyu
2 yemek kaşığı Tereyağ
Tuz

Hazırlanışı :

Kestaneyi dağılmayacak şekilde haşlayın. Dış ve iç kabuklarını soyun fındık büyülüğünde bölün.

İki bardak pirinç, dört bardak tavuk ya da etsuyu ve iki kaşık tereyağ ile pilav pişirin. Piştikten sonra,kestaneleri ekleyip,birlikte demlendirin.
Bir iki defa karıştırıp, servis yapın.

Bu yemek Yılbaşı Sofrası için tavsiye olunur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.