![]() |
Cevizli Tarator , Fındıklı Tarator - Cevizli Tarator , Fındıklı Tarator Tarifi
Cevizli Tarator , Fındıklı Tarator - Cevizli Tarator , Fındıklı Tarator Tarifi
Malzemeler : (4-6 kişi için) 100 gr Ceviz ya da Fındık İçi 2 dilim Ekmek İçi 2 kahve fincanı Zeytinyağ 1,5 kahve fincanı Sirke 2 diş Sarımsak Tuz Hazırlanışı : Cevizler (ya da fındıklar) dövülerek ezilir (ya da robottan geçirilir). Kabukları çıkarılmış ve ıslatılmış 2 dilim ekmek içi katılarak, iyice karıştırılır ve yine ezilir. Bu karışıma azar azar karıştırılarak zeytinyağ katılır. Bir yandan ezerken, ceviz ve ekmeklerin yağı içmesi sağlanır. Son olarak tuz, 2 diş dövülmüş sarımsak, sirke katılır ve iyice karıştırılır. Koyu olursa içine bir parça su katılabilir. Tarator çeşitli yemeklerin yanında sos olarak kullanılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.