ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167708)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 03:08 PM

Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi
 
Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi

Malzemeler:
Beze:
2 yumurta akı
1/4 çay kaşığı tuz
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Krema:
Yarım çay bardağı fındık
Yarım çay bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı tuzsuz badem
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
2,5 çay bardağı soğuk süt
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
20 g çikolata rendesi

Hazırlanışı:
Beze: Yumurta akları ve tuzu 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın. Mikseri en düşük devrinde çırparak, pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin (toplam 5 dakika). Elde ettiğiniz bu beze hamurundan yağlı kağıt üzerine 26 cm çapında ve 1,5 cm yüksekliğinde çember şeklinde yayın. Kalanıyla krema torbası kullanarak nota şekilleri verin ve pişirin.

Elektrikli Mini Fırın: 135°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika

Krema: Fındık, ceviz ve bademleri 130°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kavurun ve öğütün. 2 poşet krem şantiyi 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. İçine çerezleri ilave edip iyice karıştırın.

Bu kremayı soğuttuğunuz bezenin üzerine bombe şeklinde yayın.

Yağlı kağıttan 0,5 cm genişliğinde 5 adet uzun şerit kesin ve pastanın üzerine birbirine paralel olarak yapıştırın. Kakaoyu serpin ve şeritleri çıkartın. Pastanın üzerine notaları yerleştirin. Kenarlarına çikolata rendesini serpin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.