![]() |
Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi
Beethoven Pastası - Beethoven Pastası Tarifi
Malzemeler: Beze: 2 yumurta akı 1/4 çay kaşığı tuz 1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri Krema: Yarım çay bardağı fındık Yarım çay bardağı ceviz içi Yarım çay bardağı tuzsuz badem 2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti 2,5 çay bardağı soğuk süt Üzeri için: 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao 20 g çikolata rendesi Hazırlanışı: Beze: Yumurta akları ve tuzu 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın. Mikseri en düşük devrinde çırparak, pudra şekerini azar azar ilave ederek yedirin (toplam 5 dakika). Elde ettiğiniz bu beze hamurundan yağlı kağıt üzerine 26 cm çapında ve 1,5 cm yüksekliğinde çember şeklinde yayın. Kalanıyla krema torbası kullanarak nota şekilleri verin ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 135°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 130°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 35-45 dakika Krema: Fındık, ceviz ve bademleri 130°C'ye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kavurun ve öğütün. 2 poşet krem şantiyi 2,5 çay bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. İçine çerezleri ilave edip iyice karıştırın. Bu kremayı soğuttuğunuz bezenin üzerine bombe şeklinde yayın. Yağlı kağıttan 0,5 cm genişliğinde 5 adet uzun şerit kesin ve pastanın üzerine birbirine paralel olarak yapıştırın. Kakaoyu serpin ve şeritleri çıkartın. Pastanın üzerine notaları yerleştirin. Kenarlarına çikolata rendesini serpin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.