![]() |
Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi
Kış Pastası - Kış Pastası Tarifi
Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 125 g margarin 1 yemek kaşığı su 1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 2,5-3 su bardağı un 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu Elmalı dolgu: 3 adet orta boy elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 poşet Dr. Oetker Vanilinli Puding 3 su bardağı su Yarım su bardağı beyaz şarap Krema: 1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, su, pudra şekeri, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile hamur hazırlayın. Hamurun 2/3'ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbın zeminine yayın ve çatal ile bir çok kez delin. Kenarlık yapmak için, kalan hamuru kalıbın kenarlarına 2,5-3 cm yüksekliğinde eşit şekilde yerleştirin. Elmalı dolgu: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkartın. İnce dilimler halinde kesip hamurun üzerine dağıtın. Üzerine tarçını serpin. Pudingi su ve şarap ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin. Bekletmeden elmaların üzerine dökün. Fırına koyup pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika Sürenin sonunda fırını kapatın ve kapağını açın. Bu şekilde 1 saat bekletin ve fırından çıkartın. Kalıptan çıkartmadan bir gece dinlendirin. Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Bir gece dinlenmiş olan pastanın üzerine yayın ve kakao serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.