![]() |
Muzlu Pandispanya - Muzlu Pandispanya Tarifi
Muzlu Pandispanya - Muzlu Pandispanya Tarifi
Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr.Oetker Pandispanya Un 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su Krema: 1 poşet Dr.Oetker Muzlu Ekspres Puding 2,5 su bardağı soğuk süt Üzeri için: 4 adet muz 40 g bitter çikolata 2 yemek kaşığı fındık kırığı Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup enlemesine ikiye kesin. Her iki pattan 4’er adet bütün muz şeklinde parçalar kesin. Krema: Muzlu ekspres pudingi 2,5 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın. Muz şeklindeki pandispanyaların üzerlerine sürün. 4 adet muzu soyup her birini uzunlamasına ikiye kesin. Pandispanyaların üzerine birer adet yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritip muzların üzerinde ince çizgiler halinde gezdirin. Bekletmeden fındık kırığını serpin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.