![]() |
Prenses Pasta - Prenses Pasta Tarifi
Prenses Pasta - Prenses Pasta Tarifi
Malzemeler: Hamur : 100 g margarin 1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri 2 yemek kaşığı su 1 limon kabuğu rendesi 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin 2,5-3 çay bardağı un 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu Krema : 1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 limonun suyu 350 g çilek 1 poşet Dr. Oetker Tart Jölesi 2 yemek kaşığı toz şeker 2,5 çay bardağı su 50 g beyaz çikolata Hazırlanışı: Hamur: Margarin, pudra şekeri, su, limon kabuğu rendesi, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Bu hamurun 2/3' ini 28 cm çapındaki yağlanmış kalıbın zeminine ıslatılmış kaşık yardımı ile yayın. Çatalla bir çok kez delin. Kenarlık yapmak için kalan hamuru 1 yemek kaşığı un ile tekrar yoğurup kalıbın yanlarına eşit olarak 1,5-2 cm yüksekliğinde yapıştırın ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın. Limon suyunu da ilave edip 1 dakika daha çırpın. Bu kremayı soğuyan pasta tabanının üzerine yayıp çilekleri dizin. Tart jölesini şeker ve su ile tarifine göre hazırlayın ve çileklerin üzerini kaplayın. Beyaz çikolatayı rendeleyip pastayı süsleyin. Dolapta 1-2 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.