ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   KABAK TATLISI - KABAK TATLISI Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167673)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 03:14 PM

KABAK TATLISI - KABAK TATLISI Tarifi
 
KABAK TATLISI - KABAK TATLISI Tarifi

Malzemeler : (6 kişi için)

2 Kg Bal Kabağı
1 Kg Toz Şeker
Süslemek için Ceviz

Hazırlanışı :

Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.

Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.

Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.