![]() |
LİMONLU HALKA - LİMONLU HALKA Tarifi
LİMONLU HALKA - LİMONLU HALKA Tarifi
Malzemeler : (4-6 kişi için) 125 gr Tereyağı 1 adet Limon 2 adet Yumurta Sarısı 200 gr Un 50 gr Nişasta 1 tatlı kaşığı silme Kabartma Tozu Üstüne 1 adet Yumurta Sarısı Süt Hazırlanışı : Şekerle tereyağını köpürünceye kadar çırpın. Limon kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Sonra her ikisini de yumurta sarısı ile birlikte şekerli tereyağına ilave edin. Nişasta ve kabartma tozuyla birlikte karıştırdığınız unu kaşık kaşık malzemeye katın ve hazırladığınız hamuru 1 gece buzdolabında bırakın. Hamuru unladığınız tezgahta ½ cm kalınlığında açın. Çok ufak halkalar kesin ve yağlayıp üstüne un serptiğiniz tepsiye dizin. Yumurta sarısı ile bir miktar sütü karıştırın ve halkaların üstüne sürün. Önceden ısıttığınız fırında açık sarı bir renk alana kadar pişirin. Öneri ; Bir kısmının üstüne sütlü yumurta sürmeyip, halkalar soğuduktan sonra üstlerine pudra şekerli limon karışımını sürün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.