![]() |
Sebzeli Bulgur Pilavı - Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Sebzeli Bulgur Pilavı - Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1.5 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu 1 adet soğan 2 adet dolmalık biber 2 adet domates 1 adet patlıcan 1 adet havuç 1 adet patates 1 su bardağı iç bezelye 1 yemek kaşığı tere yağı kırmızıbiber, karabiber, tuz Hazırlanışı: Havuç ve patates küp küp doğranır. Bezelye ile birlikte haşlanır. Patlıcan, dolmalık biber ve domatesler küçük küçük doğranır. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar tereyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur. Patlıcan ve dolmalık biberler ilave edilip, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edilir. 4-5 dakika sonra havuç, patates, bezelye ve domatesler eklenir ve hep birlikte kavurmaya devam edilir. Sebzeler biraz kavrulduktan sonra bulgur ve 1.5 su bardağı kaynamış et veya tavuk suyu ilave edilir. Tuz karabiber ve kırmızı biber ile tatlandırılarak 20 dakika kadar pişirilir. 5-10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.