![]() |
Keşkek - Keşkek Tarifi
Keşkek - Keşkek Tarifi
Malzemeler: 2 su bardağı kuru fasulye 4 su bardağı aşurelik buğday 250 gr. kavurma veya haşlanmış dil 2 adet soğan 300 gr. tereyağı 1 yemek kaşığı salça 8 su bardağı su tuz Hazırlanışı: Soğanlar doğrandıktan sonra pembeleşinceye kadar kavrulur. Fasulyeler haşlanır ve süzülür. Soğanlara salça, su, fasulye, buğday ve et katılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişerken sık sık tahta kaşık ile çarpa çarpa ezilmeleri için karıştırılır. piştikten sonra servis tabağına alınır. Orta kısmı çukurlaştırılır ve bu çukura eritilmiş tereyağ dökülür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.