![]() |
Patlıcan Kebabı - Patlıcan Kebabı Tarifi
Patlıcan Kebabı - Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeler: 1.5 kg. Patlıcan (iri uzun) 1 kg. az yağlı kıyma 5-6 adet domates 5-6 adet yeşil biber karabiber, tuz Hazırlanışı: Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra enine 3'er cm. uzunluğunda kesilir. Bu arada kıyma, tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. Daha sonra şişlere bir patlıcan bir ceviz büyüklüğünde kıyma saplanır ve elle biraz yassılaştırılır. Domatesler ve biberler ayrı ayrı şişlere geçirilir. Alevsiz orta harlı mangal ateşinde çevrilerek iyice pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.