![]() |
Acılı kavurma
Malzemeler(2 kişilik)
12gr un(1.5corba kasigi) 15gr katı yag(1 corba kasigi) 1 adet dolmalık biber 1 adet sogan 1 adet kereviz Defne yapragı Tuz,acı pul biber 300 gr kusbasi et 250ml et suyu(1 su bardagi) 1kase haslanmıs prinç 1 adet kıyılmıs taze sogan Kıyılmis maydanoz Yapılısı Unu kati yag ile koyu bir karamel rengi alana kadar kavurun.Kuru sogan ,kereviz ve dolmalık biberi kup seklinde dograyıp kavrulmus una ekleyin ve kavurmaya devam edin .Bu arada ayri bir tavada kuşbasi eti iyice kavurun .Sebzeler iyice yumusayinca defne yapragı,tuz ve acı pul biber ekleyin.Kavrulan etleri de et suyu ile birlıkte tencereye alın.Birlilte bir tasım piştişden sonra cukur tabaklara bolusturun.Uzerine haslanmıs princ serpin .Princlerin uzerinide kıyılmıs yesilsogan ve maydanoz koyup ve servis yapın afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.