ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İslim Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167292)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:17 PM

İslim Kebabı
 
Malzemeler:
.1 buçuk kilo ince uzun patlıcan
.kızartmak için ayçiçek yağı
.4-5 çarliston biberi
.2 adet domates
.içine:
.600gr. önceden pişmiş kuşbaşı dana eti
.2 yemek kaşığı zeytinyağı
.2 adet soğan
.2 adet domates
.4-5 adet tatlı sivribiber
.2 diş sarımsak (arzuya göre)
.tuz, karabiber
.sosu için:
.2 yemek kaşığı domates salçası
.1 su bardağı kaynamış su
.tuz
.kebapları tutturmak için kürdan

Yapılışı:[*]Patlıcanları uzunlamasına yaklaşık bıçak sırtı genişliğinde uzun doğrayın.[*]Kızgın yağda her iki tarafını kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine alarak fazla yağını çektirin.[*]İçi için yağı bir tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanları kavurun.[*]Yine yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. (kullanıyorsanız doğranmış sarımsakları bu aşamada ilave edin)[*]Eti ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra, önce salçayı, bir iki dakika sonrada kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri ilave edip 3-5 dakika daha soteleyin.[*]Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatın.[*]Uzun patlıcan dilimlerinden birini geniş düz bir tabağa alın. Üstüne diğer patlıcan dilimini + şeklini alacak şekilde koyun.[*]Orta kısmına bir yemek kaşığı kadar iç harçtan ekleyin. Önce alttaki patlıcandan başlayarak uçlarını yukarı bohça gibi kapatın. Ters çevirerek cam fırın tepsisine aktarın. [*]Domatesleri portakal dilimleri gibi dilimleyin. Çarliston biberlerininde çekirdeklerini ayıklayıp ikiye veya üçe bölün.[*]Tepsideki kebaplara kürdanla birer dilim domates ve biber tutturun.[*]Sos malzemelerini karıştırıp yandan tepsiye dökün.[*]180C dereceli fırında domates ve biberler pişine kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.