![]() |
İslim Kebabı
Malzemeler:
.1 buçuk kilo ince uzun patlıcan .kızartmak için ayçiçek yağı .4-5 çarliston biberi .2 adet domates .içine: .600gr. önceden pişmiş kuşbaşı dana eti .2 yemek kaşığı zeytinyağı .2 adet soğan .2 adet domates .4-5 adet tatlı sivribiber .2 diş sarımsak (arzuya göre) .tuz, karabiber .sosu için: .2 yemek kaşığı domates salçası .1 su bardağı kaynamış su .tuz .kebapları tutturmak için kürdan Yapılışı:[*]Patlıcanları uzunlamasına yaklaşık bıçak sırtı genişliğinde uzun doğrayın.[*]Kızgın yağda her iki tarafını kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine alarak fazla yağını çektirin.[*]İçi için yağı bir tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanları kavurun.[*]Yine yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. (kullanıyorsanız doğranmış sarımsakları bu aşamada ilave edin)[*]Eti ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra, önce salçayı, bir iki dakika sonrada kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri ilave edip 3-5 dakika daha soteleyin.[*]Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatın.[*]Uzun patlıcan dilimlerinden birini geniş düz bir tabağa alın. Üstüne diğer patlıcan dilimini + şeklini alacak şekilde koyun.[*]Orta kısmına bir yemek kaşığı kadar iç harçtan ekleyin. Önce alttaki patlıcandan başlayarak uçlarını yukarı bohça gibi kapatın. Ters çevirerek cam fırın tepsisine aktarın. [*]Domatesleri portakal dilimleri gibi dilimleyin. Çarliston biberlerininde çekirdeklerini ayıklayıp ikiye veya üçe bölün.[*]Tepsideki kebaplara kürdanla birer dilim domates ve biber tutturun.[*]Sos malzemelerini karıştırıp yandan tepsiye dökün.[*]180C dereceli fırında domates ve biberler pişine kadar pişirip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.