![]() |
Marmelatli BİskÜvİ
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un - 1/3 su bardağı mısır nişastası - 1/4 çay kaşığı kabartma tozu - 1/4 çay kaşığı karbonat - 1/4 çay kaşığı tuz - 1 paket toz vanilya - 3,5 yemek kaşığı margarin - 3 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup/Amerika için: marketlerin "baking" bölümünde bulabilirsiniz.) - 1/2 su bardağı toz şeker - 1 yumurta - 1/4 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi - Katı marmelat yada reçel (çilek, vişne, kayısı vs.). Reçelin katı olması gerekli yoksa akabilir. - Üzerine serpmek için kıyılmış badem Yapılışı:[*]İlk 6 malzemeyi birlikte eleyin. [*]Oda ısısında yumuşatılmış margarin, sıvı yağ, şeker, yumurta, limon rendesi ve mısır şurubunu mikser ile orta hızda karışana dek çırpın. [*]Diğer kuru malzemeleri ekleyip bir araya gelip hamur haline alana kadar elinizle karıştırın. [*]Elinizle cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin. (çok büyük yapmayın, küçük olması lazım ve de pişerken kabaracaklardır [*]Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. [*]Baş parmağınızla hamurun ortasından bastırıp derince yer açın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.