 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 04:20 PM |
Yulaflı Kurabiye
Malzemeler:
125 gr. (1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)
1/3 su bardağı kahverengi şeker
1/3 su bardağı toz şeker
1 yumurta
3/4 ile 1 su bardağı arası un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1/2 paket vanilya
bir cimdik tuz
1 + 1/2 su bardağı yulaf
1/2 su bardağı kuru üzüm veya çikolata damlası
1.2 su bardağı iri kıyılmış ceviz (arzuya göre)
Yapılışı:- <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Oda ısısındaki yağı ve iki çeşit şekeri genişçe bir kapta mikserle iyice kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Unu, karbonatı, tarçını, vanilyayı ve tuzu karışımın içine eleyip tekrar karıştırın.<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yulafı da ekledikten sonra en son ekleyeceğiniz malzemeleri ekleyip karıştırın. (kuru üzüm+ceviz / çikolata damlası ) Katıca ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yağlanmamış tepsinize tatlı kaşığı dolusu kurabiye harcından alıp başka bir kaşık yardımı ile aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Önceden ısıtılmış 375F (185C) dereceli fırında yaklaşık 8-11 dakika kadar, kabarıp üstü hafif kızarana kadar pişirin. Daha fazla pişirmemeye dikkat edin.
- İlk çıkardığınızda kurabiyeler biraz yumuşak olacaktır. 1 dakika tepside bekletip hafif sertleştikten sonra spatula ile varsa tel ızgaraya veya temiz tezgaha alıp soğumaya bırakın. (Tepside kalan kurabiye tepsinin ısısı ile kuruyup sertleşmeye devam edecektir)
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.