ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Yulaflı Kurabiye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167273)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:20 PM

Yulaflı Kurabiye
 
Malzemeler:

125 gr. (1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)

1/3 su bardağı kahverengi şeker

1/3 su bardağı toz şeker

1 yumurta

3/4 ile 1 su bardağı arası un

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tarçın

1/2 paket vanilya

bir cimdik tuz

1 + 1/2 su bardağı yulaf

1/2 su bardağı kuru üzüm veya çikolata damlası

1.2 su bardağı iri kıyılmış ceviz (arzuya göre)

Yapılışı:
  • <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Oda ısısındaki yağı ve iki çeşit şekeri genişçe bir kapta mikserle iyice kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Unu, karbonatı, tarçını, vanilyayı ve tuzu karışımın içine eleyip tekrar karıştırın.<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yulafı da ekledikten sonra en son ekleyeceğiniz malzemeleri ekleyip karıştırın. (kuru üzüm+ceviz / çikolata damlası ) Katıca ve yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yağlanmamış tepsinize tatlı kaşığı dolusu kurabiye harcından alıp başka bir kaşık yardımı ile aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Önceden ısıtılmış 375F (185C) dereceli fırında yaklaşık 8-11 dakika kadar, kabarıp üstü hafif kızarana kadar pişirin. Daha fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • İlk çıkardığınızda kurabiyeler biraz yumuşak olacaktır. 1 dakika tepside bekletip hafif sertleştikten sonra spatula ile varsa tel ızgaraya veya temiz tezgaha alıp soğumaya bırakın. (Tepside kalan kurabiye tepsinin ısısı ile kuruyup sertleşmeye devam edecektir)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.