![]() |
Elmalı Kurabiye
Malzemeler
.1 tatlı kaşığı karbonat .1 çay kaşığı limon suyu .200 gr. Tere yağ veya margarin (oda ısısında) .1/3su bardağı sıvıyağ .1/3 su bardağı yoğurt .8-9 yemek kaşığı şeker .3-4 su bardağı un (yeterince) İçine: .3-4 rendelenmiş elma .3 yemek kasıgı tozşeker .1 tatlı kaşığı tarçın .1/2 su bardağı veya daha fazla iri çekilmiş ceviz veya fındık içi Yapılışı:[*]<LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Bir kabin içinde karbonatı koyup limon suyunu ilave edin. <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yumuşamış yağ, şeker, yoğurt ve sıvı yağı koyup karıştırın. <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Yeterince unu ilave edip çok katı olmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda açın. İçine alabildiğince elmalı içten koyup kapatın. <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Kapattığınız kısmı üste getirip oval bir biçimde yağlanmış tepsiye yerleştirin. (isterseniz klasik yarim ay şeklinde de yapabilirsiniz) <LI class=MsoNormal style="COLOR: black">Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ustu hafif kızarana kadar pişirin. [*]Soğuyunca pudra şekeri serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.