ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167266)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:22 PM

CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI
 
Malzemeler:
.1 su bardagi kepekli un (whole-wheat)
.1 su bardagi kendinden kabaran un (self rising flour) (veya 1 su bardagi un + 1 tatli kasigi kabartma tozu)
.1 cay kasigi tuz
.3 yemek kasigi tereyagi veya margarin
.1 tatli kasigi kuru mercankosk (dried marjoram) - yerine kekiklede deneyebilirsiniz.
.1/2 ila 2/3 su bardagi arasi rendelenmis cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kasar peyniri
.1/2 su bardagi sut (veya yumusak hamur yapmaya yetecek kadar)
.Arzuya gore 1/3 su bardagi kiyilmis ceviz veya pekan cevizi (bakiniz: pekan pay)

Yapilisi:[*]2 cesit unu ve tuzu (eger kullaniliyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin.[*]Buzdolabindan cikarilmis katiyagi bicakla kucuk parcalara kiyip una parmak uclariniz ile yedirin.[*]Mercankosk veya kekik ve peyniri ilave edip yumusak bir hamur elde etmeye yetecek kadar sut ilave edip hamur yapip biraz yogurun.[*]Firini 425F (210C) dereceye isitin. [*]Hafif unlanmis tezgahta veya tahtanizda merdane ile yaklasik 2 cm. kalinliginda acin.[*]Tirtikli hamur kesme aleti ile veya bicakla kareler kesip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.[*]Kullaniyorsaniz hamurlarin ustune firca ile sut surup kiyilmis ceviz serpistirin.
12-15 dakika arasi pisirin. Sicak veya ilik servis yapin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.