![]() |
CEDAR (veya beyaz) PEYNIRLI CAY BISKUVISI
Malzemeler:
.1 su bardagi kepekli un (whole-wheat) .1 su bardagi kendinden kabaran un (self rising flour) (veya 1 su bardagi un + 1 tatli kasigi kabartma tozu) .1 cay kasigi tuz .3 yemek kasigi tereyagi veya margarin .1 tatli kasigi kuru mercankosk (dried marjoram) - yerine kekiklede deneyebilirsiniz. .1/2 ila 2/3 su bardagi arasi rendelenmis cedar peyniri veya beyaz peynir, sert kasar peyniri .1/2 su bardagi sut (veya yumusak hamur yapmaya yetecek kadar) .Arzuya gore 1/3 su bardagi kiyilmis ceviz veya pekan cevizi (bakiniz: pekan pay) Yapilisi:[*]2 cesit unu ve tuzu (eger kullaniliyorsa kabartma tozunu) birlikte bir kaba eleyin.[*]Buzdolabindan cikarilmis katiyagi bicakla kucuk parcalara kiyip una parmak uclariniz ile yedirin.[*]Mercankosk veya kekik ve peyniri ilave edip yumusak bir hamur elde etmeye yetecek kadar sut ilave edip hamur yapip biraz yogurun.[*]Firini 425F (210C) dereceye isitin. [*]Hafif unlanmis tezgahta veya tahtanizda merdane ile yaklasik 2 cm. kalinliginda acin.[*]Tirtikli hamur kesme aleti ile veya bicakla kareler kesip yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.[*]Kullaniyorsaniz hamurlarin ustune firca ile sut surup kiyilmis ceviz serpistirin. 12-15 dakika arasi pisirin. Sicak veya ilik servis yapin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.