ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167259)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 04:23 PM

Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta
 
Malzemeler:
.3 su bardagi un
.185 gr. tereyagi veya margarin, soguk (250gr. lik paketin 3/4'u veya 1+1/2 cubuk)
.1 silme tatli kasigi tuz
.1 cay kasigi hardal tanesi (havanda ogutulmus)
.1/2 cay kasigi karabiber
.2 hafif cirpilmis yumurta
.1/3 su bardagi rendelenmis eski kasar
.1/3 su bardagi parcalanmis beyaz peynir
.1 tatli kasigi hashas
.1 tepeleme cay kasigi corekotu
.ufak cesitli sekillerde kurabiye kaliplari

Yapilisi:[*]Unu genisce bir kaba tuzla birlikte eleyin. Icine karabiber, ogutulmus hardal taneleri, hashas ve corek otunu ekleyip karistirin.[*]Yagi kup kup kesip parmak uclarinizla una yedirin. [*]Peynirleri ekleyip karistirin.[*]Hafif cirpilmis yumurtalari orta sertlikte bir hamur haline gelecek kadar ekleyip yogurarak hamur haline getirin. (Yaklasik 1 bucuk yumurta gerekebilir.) [*]Plastik filme sarip 30 dakika kadar buzdolabinda sogutun.[*]Firini 375F (180C) dereceye getirip isitin.[*]Hamuru ikiye bolup hafif unlu tezgahta yaklasik yarim cm. kalinliginda acin. [*]Kaliplarla kesip hafif yaglanmis tepsiye aktarin. [*]Isittiginiz firinda kizarana kadar, yaklasik 10-14 dakika pisirin.[*]Tepsiden spatula yardimi ile tel izgara, tahta veya baska biryere aktarip sogumaya birakin.[*]Ilik veya soguk olarak servis yapin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.