![]() |
Tuzlu, Peynirli Kuru Pasta
Malzemeler:
.3 su bardagi un .185 gr. tereyagi veya margarin, soguk (250gr. lik paketin 3/4'u veya 1+1/2 cubuk) .1 silme tatli kasigi tuz .1 cay kasigi hardal tanesi (havanda ogutulmus) .1/2 cay kasigi karabiber .2 hafif cirpilmis yumurta .1/3 su bardagi rendelenmis eski kasar .1/3 su bardagi parcalanmis beyaz peynir .1 tatli kasigi hashas .1 tepeleme cay kasigi corekotu .ufak cesitli sekillerde kurabiye kaliplari Yapilisi:[*]Unu genisce bir kaba tuzla birlikte eleyin. Icine karabiber, ogutulmus hardal taneleri, hashas ve corek otunu ekleyip karistirin.[*]Yagi kup kup kesip parmak uclarinizla una yedirin. [*]Peynirleri ekleyip karistirin.[*]Hafif cirpilmis yumurtalari orta sertlikte bir hamur haline gelecek kadar ekleyip yogurarak hamur haline getirin. (Yaklasik 1 bucuk yumurta gerekebilir.) [*]Plastik filme sarip 30 dakika kadar buzdolabinda sogutun.[*]Firini 375F (180C) dereceye getirip isitin.[*]Hamuru ikiye bolup hafif unlu tezgahta yaklasik yarim cm. kalinliginda acin. [*]Kaliplarla kesip hafif yaglanmis tepsiye aktarin. [*]Isittiginiz firinda kizarana kadar, yaklasik 10-14 dakika pisirin.[*]Tepsiden spatula yardimi ile tel izgara, tahta veya baska biryere aktarip sogumaya birakin.[*]Ilik veya soguk olarak servis yapin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.