![]() |
> Spagetti Peşör
MALZEMELER;
6 kişilik 500 gr (1 paket) spagetti 12 adet çiğ ve kabukları soyulmuş karides 24 adet midye içi temizlenmiş 1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan 3 diş sarımsak ezilmiş 6 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılmış ve ince kıyılmış domates 1 kahve fincanı rafine yağı 2 çorba kaşığı tereyağı 1 defne yaprağı tuz bir tutam karabiber 1 çay fincanı rende gravyer peyniri HAZIRLANIŞI; Küçük bir tencereye rafine yağı koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Midyeleri ve kuşbaşı doğrayarak karidesleri ilave edin. 1-2 dakika alt üst karıştırarak sote yapıp, domatesi, defneyi, tuzu ve karabiberi ilave edip orta ateşte domatesi bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Spagettiyi bol kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzdürün. Yapışmaması için üzerin kaynar su dökün. Süzülünce tenceresine koyup üzerine tereyağını, hazırladığınız sosu ve peyniri koyunuz. İki çatalla 1-2 defa karıştırıp servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.